Upcoming cursussen en workshops!

Workshop Chakra dans met kundalini meditatie 

zaterdag 7 november

14:00 – 16:00 uur

Kom tot jezelf tijdens deze heerlijke workshop. We starten de middag met een kundalini meditatie. Deze meditatie bestaat uit vier fasen. Tijdens de eerste fase schud je letterlijk alle spanningen van je af. Vastgezette energie komt in beweging en blokkades kunnen hierdoor transformeren in meer levensenergie, plezier en lichtheid. In de tweede fase gaan we over naar de chakra dans. Tijdens deze fase gaan we al dansend op reis door de chakra’s in het lichaam. De verschillende kwaliteiten van de chakra’s komen in de verschillende muziekstijlen en dansen tot uitdrukking. In de derde en vierde fase gaan we de verstilling in. Je ervaart de opgewekte levensenergie die door het lichaam stroomt en meer kalmte en helderheid in de geest. In de verstilling kun je nog dieper in jezelf zakken en je overgeven aan een staat waarin je alleen maar hoeft te ZIJN. Je komt tot rust en voelt je ontspannen, dicht bij jezelf, vitaal en soepel. Gun jezelf dit cadeau en voel je welkom!

Kosten: € 22,50  
Waar: Yoga Studio Heerde-Epe

 Anahata Yoga & Wellness

 

Unieke online cursus yin yoga met Nine Star Ki astrologie 

Lessen te volgen op een tijdstip naar keuze!

In de serie combineren we yin yoga met Nine Star Ki astrologie. Op basis van jouw geboortedatum weet je welke elementen in jouw persoonlijkheid vertegenwoordigd zijn. In aparte live video’s geef ik informatie over de verschillende elementen en hun verschijningsvormen en eigenschappen zodat je inzicht krijgt in wie je bent en wat je nodig hebt. Wat zijn je kwaliteiten, valkuilen, manier van handelen, denken en voelen? Tijdens de yin yoga lessen behandelen we steeds een ander element en leer je hoe je jouw persoonlijkheid kunt beïnvloeden met verschillende yin yoga houdingen. Want als je weet wat je mist, kun je dit aanvullen. Of als je bijvoorbeeld in een exces (teveel/valkuil) zit van een element kun je dit beïnvloeden door een ander element in te brengen d.m.v yin yoga. Wil je eerst meer weten over de 5 elementen in de yin yoga en bijbehorende meridianen/organen en houdingen? Volg dan onderstaande online cursus waarin dat uitgebreider aan bod komt. Het is niet persée nodig om deel te kunnen nemen aan deze serie, maar in deze serie ligt de nadruk op persoonlijkheidskenmerken en minder op het lichaam.
Ook deze lessen worden gegeven via een facebook live op www.facebook.com/studioanahatayoga in een besloten facebookgroep. Via deze link kun je je verzoek doen om lid te worden van deze groep. Stuur mij een berichtje via messenger dat je mee wilt doet en na betaling via een tikkie krijg je toegang. Je hebt hiervoor een facebook account nodig.

Elke maandag- en vrijdagochtend om 9:00 uur komt er een nieuwe live video bij totdat er 6 lessen geweest zijn. Je kunt dus kiezen om de lessen live bij te wonen, maar je kunt ze dus ook op jouw tijdstip volgen zodra de les online is gegeven. 

Unieke serie van 6 lessen voor de primeur-prijs van € 89,95!

yin yoga nine star ki

 

Online cursus Yin Yoga en de 5 elementen 

Te volgen op moment naar keuze 

In de serie gaan we dieper in op de 5 elementen volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. Alle elementen zijn ook in ons lichaam vertegenwoordigd. De verschillende meridianen (energiebanen) in ons lichaam zijn gekoppeld aan een van deze elementen. Als hierin de onderlinge balans goed is, dan ben je gezond en voel je je vitaal en energiek. Er zijn veel invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld het weer of levenssituatie) of van binnenuit (door geestelijke of emotionele uitdagingen) die die balans kunnen verstoren. Yin yoga helpt je om die balans weer te herstellen. Elke les staat er een element centraal en zijn de houdingen gericht op de hieraan gekoppelde meridianen. We volgen hierbij de natuurlijke cyclus van het leven door de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water achtereenvolgend te doorlopen. In de laatste les komen alle elementen aan bod. Ook deze lessen worden gegeven via een facebook live op www.facebook.com/studioanahatayoga in een besloten facebookgroep. Via deze link kun je je verzoek doen om lid te worden van deze groep. Stuur mij een berichtje via messenger dat je mee wilt doet en na betaling via een tikkie krijg je toegang. Je hebt hiervoor een facebook account nodig. 

Prijs: 6 lessen van normaal € 39,95, nu voor € 29,95!

De lessen blijven staan in de besloten facebookgroep, dus je kunt ze op ieder moment bekijken wanneer het jou maar uitkomt voor 5 weken lang! Zolang duurt je lidmaatschap voor deze facebookgroep. 

Anahata Yoga & Wellness

 

Ochtend dans in de natuur van Zwolle 

Wekelijks op zaterdagochtend

10:00 – 11:00 uur

Wakker worden met dans in de frisse buitenlucht op de muziek van DJ Dynamic Colors! De muziek heeft wat weg van de stijl van ecstatic dance dus we gaan de hele wereld over. Tribal beats, new age, golden oldies enzovoort. Open je zintuigen en volg je lichaam. Voel, zie, proef, ruik en hoor de natuur in al haar ochtendpracht. Dansen zoals je wilt in harmonie met jezelf en de natuur om je heen. Wakker worden was nog nooit zo leuk! Elke keer op een andere groenrijke plek in Zwolle.

Kosten: € 10,-  
Waar: diverse natuurlocaties in Zwolle

 Klik hier voor de facebookpagina waarop de eerstvolgende editie staat vermeld.

 

Korte cursus Chakra Yin Yoga online 

‘Van angst naar vertrouwen’ 

Te volgen op moment naar keuze 

Een korte cursus yin yoga in het teken van het versterken van het vertrouwen. Dit geeft rust in deze ‘onzekere’ omstandigheden. De cursus bestaat uit nog 6 lessen (na de 1e gratis les op donderdag 09-04-2020). De houdingen zullen gericht zijn op de chakra’s in ons lichaam. Elke les gaan we een chakra hoger zodat we van 1 (stuit) naar 7 (kruin) bewegen.  Chakra’s zijn energieknooppunten in het lichaam die de energiestromen reguleren. Als de chakra’s in balans zijn, dan voel jij je krachtig en vol zelfvertrouwen treed je tegemoet wat zich in jouw leven aandient. Vanuit vertrouwen i.p.v. angst. Elk chakra heeft zijn kwaliteiten die hieraan bijdragen. De cursus wordt gegeven via een facebook live op www.facebook.com/studioanahatayoga. Je hebt hiervoor dus ook een facebook account nodig. Via deze link kun je je aanmelden om lid te worden van de besloten facebookgroep “Chakra yin yoga” waar ik live ga. Na betaling via een tikkie krijg je toegang, Daarvoor heb ik dan je telefoonnummer nodig. Gun jezelf dit cadeau en voel je welkom!

Prijs: 6 lessen van normaal € 39,95, nu voor € 29,95!

De lessen blijven staan in de besloten facebookgroep, dus je kunt ze op ieder moment bekijken wanneer het jou maar uitkomt!

yin yoga zwolle

Privé workshop Partnermassage

op afspraak

Willen jij en je partner elkaar graag eens echt goed leren masseren in plaats van dat je vaak maar wat doet? En willen jullie dit graag in een privé setting? Dan is de privé workshop partnermassage wel iets voor jullie! In drie uur leer je diverse massagetechnieken voor rug, schouders, nek en hoofd die je meteen oefent op elkaar. Het voordeel van de privé workshop is dat je volledige aandacht krijgt van de docent en meer technieken op basis van persoonlijke behoefte. Je leert masseren en wordt ook nog eens heerlijke gemasseerd door je partner.
Quality time together!

Klik hier voor meer info.

Hebben jullie de workshop al gevolgd en wil je verdieping? Of willen jullie andere lichaamsdelen leren masseren zoals armen, benen, handen, voeten en voorzijde lichaam? Geef je dan op voor een vervolg workshop van 3 uur en breidt jouw massageskills uit! Je hoeft geen massage ervaring te hebben om deze workshop te kunnen volgen. Dus ook als jullie de workshop voor rug, schouders, nek en hoofd niet hebben gevolgd, zijn jullie welkom!

Klik voor de vervolgworkshop hier voor meer info.

 

 

Afgelopen cursussen en workshops:

Gratis online yin yoga les met Nine Star Ki astrologie 

Maandag 15 juni om 20:00 uur

Een yin yoga les in combinatie met Chinese astrologie (Nine Star Ki). Beiden werken met de 5 elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Je krijgt met Nine Star Ki inzicht in jezelf door te weten welke elementen in jouw persoonlijkheid zijn vertegenwoordigd en welke missen. Met de verschillende yin yoga houdingen die gericht zijn op bepaalde elementen, kun je die eigenschappen in je persoonlijkheid versterken, afzwakken of ontwikkelen. Deze les gaan we hier al mee aan de slag en geef ik meer informatie over Nine Star Ki. Daarnaast vertel ik meer over de unieke online cursus van 6 lessen yin yoga en Nine Star Ki die 22 juni van start gaat.

De les wordt gegeven via een facebook live op www.facebook.com/studioanahatayoga. Via deze link kom je meteen in het event waar je jezelf op “gaat” kunt zetten om je aan te melden. Via facebook krijg je dan ook een reminder voordat we van start gaan. Je hebt hiervoor dus wel een facebookaccount nodig. ik ga niet live in het event zelf maar op de pagina www.facebook.com/studioanahatayoga.

 yin yoga nine star ki

Gratis Yin Yoga les online via facebook live 

Donderdag 09-04-2020

19:30 – 20:30 uur

Een yin yoga les in het teken van het versterken van het vertrouwen. Dit geeft rust in deze ‘onzekere’ omstandigheden. De houdingen zullen gericht zijn op het 1e chakra. Chakra’s zijn energieknooppunten in het lichaam die de energiestromen reguleren. Het 1e chakra is gelegen in de bekkenbodem en is de fundering van waaruit jij jezelf kunnen opbouwen. Het chakra wat, als deze in balans is, zorgt voor een gevoel van vertrouwen in jezelf en je veilig voelen in de wereld. Dit gevoel kan wel een extra steuntje gebruiken in deze tijd om van angst naar vertrouwen te bewegen. Deze gratis les is de 1e van de hele serie van 7 lessen waarbij we alle 7 chakra’s langs gaan op weg naar meer vertrouwen. (Voor de volgende 6 lessen vraag ik wel een kleine bijdrage.) De les wordt gegeven via een facebook live op www.facebook.com/studioanahatayoga. Je hebt hiervoor dus wel een facebook account nodig. Via deze link kom je meteen in het event waar ik live ga. Als je jezelf van tevoren op “gaat” zet in het event, dan krijg je via facebook een reminder voordat het event start.Gun jezelf dit cadeau en voel je welkom!

yin yoga zwolle

 

Online mantrazingen op Goede Vrijdag 

Vrijdag 10-04-2020

15:00 – 16:00 uur

Om iedereen een hart onder de riem te steken organiseren Kees Riemersma en Nancy Landman een sessie mantrazingen via facebook live. Even de gedachten verzetten en je onderdompelen in de helende klanken van mantra’s. Om naar te luisteren of om lekker mee te zingen. De teksten van de mantra’s zullen ook op facebook geplaatst worden, dus voel je vrij om lekker vanuit jouw woonkamer, of waar dan ook, mee te zingen! Je hebt een facebook account nodig om mee te kunnen doen. We gaan live in het Facebook event “online mantrazingen op goede vrijdag” via deze link. Als je jezelf van tevoren op “gaat” zet in het event, dan krijg je via facebook een reminder voordat het event start. Voel je welkom!

Anahatazwolle.nl

Workshop Yin Yoga met live muziek en zang 

Zondag 16-02-2020

14:00 – 16:00 uur

Deze heerlijke workshop brengt je ultieme ontspanning door yin yoga en de helende werking van klank en mantra’s. Kees Riemersma en Nancy Landman nemen je mee op reis naar binnen. Nancy neemt je mee door de serie yin yogahoudingen. De houdingen staan in het teken van het naar binnen keren en het element water. Dit is het element wat hoort bij de winterperiode en geven we extra aandacht. De houdingen worden begeleid met live gitaarmuziek en mantrazang door zowel Kees als Nancy. De klanken en mantra’s openen je hart en de trillingen laten je dieper ontspannen in overgave aan wat er is. Je stapt met hernieuwde energie en een gevuld hart weer van je mat!   

Kosten: € 25,-  
Waar: Studio LotusZen Zwolle, Belvedèrelaan 25 Stadshagen

 Klik hier voor opgave.

Anahatazwolle.nl

Workshop Yin Yoga en Kundalini Meditatie 

Zondag 19-01-2020

Kom tot jezelf tijdens deze heerlijke workshop gegeven door Nancy Landman. We starten de middag met een kundalini meditatie. Deze meditatie bestaat uit vier fasen. Tijdens de eerste twee fasen schud en dans je letterlijk alle spanningen van je af. Vastgezette energie komt in beweging en blokkades kunnen hierdoor transformeren in meer levensenergie, plezier en lichtheid. In de derde en vierde fase gaan we de verstilling in. Doordat je in de eerste twee fasen spanningen los hebt gelaten, is er al meer kalmte en helderheid ontstaan in de geest. Dit maakt het makkelijker om tot verstilling te komen. Vanuit deze verstilling gaan we vervolgens over naar de yin yoga houdingen. Je kunt merken dat er al wat ruimte is ontstaan in lichaam en geest. De yin yoga houdingen zorgen ervoor dat je nog dieper in jezelf kunt zakken en je over kunt geven aan een staat waarin je alleen maar hoeft te ZIJN. Je komt tot rust en voelt je ontspannen, dicht bij jezelf, vitaal en soepel. Gun jezelf dit cadeau en voel je welkom!

yin yoga zwolle

Workshop Yoga en Klank

zondag 10-02-19 

13:00-17:30 uur

Verwen jezelf met de ultieme ontspanning door yin yoga en de helende werking van klank en mantra’s. Deze workshop staat in het teken van jouw intenties en verlangens voor 2019. Ronald Visser en Nancy Landman bundelen opnieuw hun kennis en inspiratie en nemen je mee op reis naar binnen. Je daalt diep in jezelf af naar waar jouw verborgen schatten liggen en brengt naar buiten wat graag wil stromen. Samen zullen we naast diverse klankoefeningen ook mooie mantra’s zingen.

Kijk hier voor meer info.

yin yoga en klank

Workshop Yin Yoga met Klankschalen

zaterdag 26-01 

14:00-16:00 uur

Een heerlijke yin yoga workshop waarbij je een reis door de chakra’s maakt. Nancy Landman neemt je mee in de houdingen en Pim de Groot zorgt voor een bedding van klank met klankschalen en andere sjamanistische instrumenten. De trillingen van klankschalen werken diep door op lichaam en geest waardoor je dieper kunt ontspannen en de chakra’s weer meer in balans worden gebracht. De boventoon-rijke welluidende klanken bevatten specifieke eigenschappen die van toegevoegde waarde zijn voor het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Je ontspant dieper waarna je met hernieuwde energie weer van je mat afstapt! 

Kijk hier voor meer info.

workshop zwolle

Introductie-workshop Mantra zingen

Maandag 21-01 

19:45-21:15 uur

Vind jij het ook zo fijn om te zingen? En nog beter: samen te zingen? Kom dan naar deze eerste mantra zangavond en laat je meenemen door de muziek en de zang. Je hoeft niet heel goed te kunnen zingen, genieten staat voorop! Kees Riemersma en Nancy Landman nemen je mee in de verdiepende en soms opwekkende mantra’s. Mantra zingen opent je hart en verbind je met jezelf, maar ook met de groep. We starten met een meditatie om ons lichaam los te maken en de stem op te warmen. Van daaruit kun je je dan open en ontspannen overgeven aan de klanken. 

Kijk hier voor meer info.

Anahatazwolle.nl

Introductie-workshop Yin Yoga en Stembevrijding

Zondag 02-12 

13:00-17:30 uur

Ontdek de yin en yang elementen in jezelf met yin yoga en stembevrijding. Ervaar het contact met jezelf en hoe je je van daaruit volledig uit mag drukken in zang en klank. Gun jezelf de helende werking van yin yoga in combinatie met stembevrijding. Kees Riemersma en Nancy Landman zorgen voor een bedding waarin jouw energie vrij mag stromen. Hierdoor ontstaat er ontspanning in lichaam en geest en ruimte voor vreugde en zang! 

yin yoga en stembevrijding

Workshop Yin Yoga met live muziek en zang

zondag 14-10 in Stadshagen 

14:00-16:00 uur

Een ontspannende yin yoga workshop waarbij je een reis door de chakra’s maakt en dieper in contact komt met jezelf. Hierdoor kan jouw energie vrijer stromen! De yin yoga houdingen worden begeleid met live pianomuziek en zang door Ronald Visser en Nancy Landman. Laat je meevoeren door de klanken zodat je je dieper kunt overgeven en mag ontspannen in dat wat er is. Een heerlijke beleving waarbij de chakra’s meer in balans worden gebracht zodat jij je vitaler en soepeler voelt! 

Yin Yoga Zwolle

Workshop Yin Yoga met live muziek en zang

zondag 16-09 in Echten

14:00-16:00 uur

Een heerlijke yin yoga workshop om jouw hart te openen waardoor jouw hartenergie vrijer kan stromen! De met zorg gekozen yin yoga houdingen worden begeleid met live pianomuziek en zang door Ronald Visser en Nancy Landman. De hartverwarmende klanken laten je nog dieper in jezelf afdalen waar je je mag overgeven en ontspannen in wie je bent. Een magische beleving waarna je met hernieuwde energie en een rijk gevuld hart weer van je mat afstapt! 

yin yoga en klank

Dagworkshop Yoga en Klank

zaterdag 08-09 

10:00-16:00 uur

Verwen jezelf met de ultieme ontspanning door yin yoga en de helende werking van klank en mantra’s op een prachtige natuur-rijke locatie in Epe. Ronald Visser en Nancy Landman bundelen hun kennis en inspiratie en nemen je mee op reis naar binnen. Je daalt diep in jezelf af naar waar jouw verborgen schatten liggen en brengt naar buiten wat graag wil stromen.  

yoga en klank workshop

Buitenyoga in permacultuurtuin

vrijdag 06-07, 20-07 en 24-08 

14:00-15:00 uur

Op een laagdrempelige manier kennismaken met yin yoga in de permacultuurtuin van de Schellerhoeve in Zwolle Zuid. Een uur lang ontspannende yin yoga houdingen om tot rust te komen op een prachtige plek in de natuur! Alle natuurlijke elementen om je heen zorgen ervoor dat jij dieper in contact kunt komen met jezelf en stress weg kunt laten vloeien.  

buitenyoga workshop zwolle

Buitenyoga workshops

zaterdag 16-06, 21-07 en 18-08 

10:00-12:00 uur

Laad je op tijdens een yin/yang yogaworkshop in de natuur van Zwolle! Actieve yogahoudingen en ontspannende yin yoga houdingen wisselen elkaar af op een prachtige plek in de natuur. Je zintuigen worden geprikkeld door alle natuurlijke elementen om je heen die de yoga-ervaring alleen maar rijker maken!   

workshop buitenyoga Zwolle