Medical of Personal Yin Yoga

Persoonlijke begeleiding

Medical of Personal Yin Yoga is bedoeld voor mensen die wat extra begeleiding willen wegens lichamelijke en/of mentale klachten. Het zijn individuele sessies op afspraak. De Personal Yin Yoga kan ook op afspraak bij jou thuis. De begeleiding bestaat uit yin yoga gecombineerd met inzichten uit de Functionele Osteopathie, Shiatsu, ademtherapie en mindfulness. De sessies zijn gericht op:

-specifieke en aspecifieke rugklachten zoals SI problematiek en discopathie
-schouder- en nekklachten
-heupklachten waaronder heupartrose
-bekkenklachten
-knie artrose en enkelklachten

Maar ook mentale klachten, zoals:

-stress en (over-)spanningsklachten
-slaapproblemen
-Burn-out en piekeren
 

 

Medical Yin Yoga

Tijdens een Medical Yin Yoga sessie gaan we aan de slag met het losmaken van het spier- en bindweefsel in het lichaam. Hierdoor ontstaat er weer meer ruimte in het lichaam en stimuleert het een goede doorstroming in het meridianenstelsel. Een gezond lichaam beschikt over een zelfherstellend vermogen. Als er ergens sprake is van bewegingsverlies, dan heeft dat ook gevolgen voor andere delen van het lichaam waarmee het in verbinding staat. Hierdoor kunnen er klachten ontstaan, soms op plekken waar de oorzaak niet ligt. Het doel van de sessies is om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren door de juiste voorwaarden te scheppen. Dit gebeurt zonder gebruik van medicatie of apparaten. Het kan zijn dat er emoties loskomen door de behandeling of dat de klachten eerst wat toenemen voordat het beter wordt.  Het aantal begeleidingen met Medical Yin Yoga verschilt per klacht. Vaak zitten er enkele weken tussen de Medical Yin Yoga sessies.

 

Personal Yin Yoga 

Een Personal Yin Yoga sessie kan gericht zijn op lichamelijke klachten, maar ook op psychische en mentale klachten ten gevolge van een Burn-out of overspannenheid. Daarnaast kan het zijn dat je gewoon wat extra persoonlijke aandacht wilt krijgen om de effecten van Yin Yoga te verdiepen. Deze sessies kunnen ook bij jou thuis gehouden worden. Je blijft dan in jouw eigen vertrouwde omgeving en kunt je daardoor makkelijker overgeven aan ontspanning en rust. De Yin Yoga houdingen zorgen voor een goede doorstroming van de energie door het meridianenstelsel van het lichaam. Dit bevordert het loslaten van stress en oude emoties welke zich in het bindweefsel van het lichaam hebben vastgezet in de vorm van spanning of stijfheid. Door de mindful benadering en het werken met de adem, breng je jouw bewustzijn in je lichaam en voel je beter wat je nodig hebt. Je wordt begeleid in de houdingen waardoor deze een diepere uitwerking hebben. Je ervaart meer rust en ontspanning, het piekeren neemt af en je wordt soepeler, sterker en vitaler. Bij Burn-out of overspannenheid is het fijn om te starten met wekelijkse sessies en dit langzaam af te bouwen. 

Zowel naast de Medical Yin Yoga als naast de Personal Yin Yoga kan het raadzaam zijn om ook deel te nemen aan de wekelijkse groepslessen Yin Yoga voor een groter effect. Dit is niet verplicht. 

 

Wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met Anahata Yoga & Wellness.