Yin Yoga

Yin yoga ontspant en maakt soepel 

Yin yoga is een ontspannen en toch intense vorm van yoga die je in contact brengt met jezelf. Het helpt je om balans te brengen in jouw dagelijkse, vaak hectische leven. Het is een fantastische tegenhanger voor actieve sporten waarbij je nog steeds alleen de yang-kant van het leven benadrukt: het doen, bewegen en actief bezig zijn. Ontspanning is van essentieel belang om een goede balans in je leven te houden en je lichaam te laten herstellen. Yin yoga helpt je hierbij en is ook zeer heilzaam bij klachten door eenzijdige belasting van het lichaam bij bijvoorbeeld een zittend beroep.

Doordat de ontspannen houdingen 3 tot 5 minuten worden aangehouden, heeft het een diep-werkend en vitaliserend effect op het dieperliggende  bindweefsel van je lichaam. Je gewrichten worden soepel en sterk en de stofwisseling tussen de cellen in het lichaam verbetert.  Er ontstaat meer ruimte in met name het gebied van de heupen, bekken en de gehele rug.

Ook verlichting bij emotionele en psychische klachten

Emotionele en psychische klachten kunnen door yin yoga verminderen of zelfs verdwijnen. Pijnlijke ervaringen (fysiek, psychisch of emotioneel) die je niet hebt verwerkt, zetten zich vast in jouw lichaam. Hierdoor ontstaan blokkades en gebieden van stijfheid, spanning of verhardingen in het lichaam. Met yin yoga wordt je weer in contact gebracht met die blokkades in jouw lichaam waardoor deze langzaam kunnen ‘smelten’ en oplossen. Hierdoor herstel je sneller na fysieke, mentale en/of emotionele problemen.

Je voert de houdingen met aandacht uit in combinatie met de ademhaling. Daardoor word je je bewust van de spanningen in je lichaam en kun je deze eerder herkennen en loslaten. Deze vorm van yoga heeft alles te maken met mindfulness. Het met volledige aandacht waarnemen wat er zich in jouw lichaam afspeelt en hier ruimte aan geven. Het versterkt je concentratievermogen en geeft je innerlijke rust. Je voelt je meer ontspannen en veerkrachtig.

Je bent van harte welkom om te komen ervaren wat yin yoga voor jou kan betekenen. Kijk hier voor het lesrooster. Wil je meedoen aan een proefles? Neem dan contact op met Anahata Yoga & Wellness.