10-daagse Yogaretreat Bali

10 februari – 19 februari 2018

Anahata Yoga & Wellness biedt samen met SanaYouYOGA een magische yogaretreat aan op het prachtige eiland Bali. We verblijven op het bijzondere, typisch Balinese yogaresort Pantai Mas in het noorden van Bali, direct aan de zee.
Maar liefst 10 dagen gevuld met Yoga, wandelen, verzorgde excursies als dolfijnen spotten, bezoek aan de rijstvelden en watervallen, met zorg bereide maaltijden door de Balinese chef en voldoende vrije tijd om ook zelf te genieten van alles wat dit eiland te bieden heeft.

Bali is onderdeel van Indonesië, maar eigenlijk is het eiland niet te vergelijken met de rest van de archipel. Zowel het hindoeïsme dat op Bali overheerst als het massaal aanwezige toerisme onderscheiden het eiland van de rest van Indonesië. Het eiland staat bekend om haar prachtige natuur met terrasvormige rijstvelden en om de actieve vulkanen. Ook vind je op het eiland veel tempels, mooie stranden, winkelcentra en uitgaansgelegenheden.

Locatie en faciliteiten

Pantai Mas is een bijzondere plek, die een magische weerspiegeling bevat van de essentie van Bali. Pantai Mas is prachtig gelegen aan de noordkust van Bali, tussen de zee, de rijstvelden en de bergen. Er is hard en met veel liefde gewerkt om de plek te ontwikkelen van een vervallen ruïne tot het paradijs zoals de bezoekers en gasten het nu noemen. Ook speelt Pantai Mas inmiddels een bijzondere rol in de regio, ondermeer bij het  bewaren en bewaken van de traditionele cultuur van Bali.

In de ruime tuin zijn er diverse schaduwrijke plekken in het gras voor yoga en meditatie.  Er is op het terrein een verscheidenheid aan grote kamers en appartementen (14) met uitzicht op zee of tuin, allen met een eigen terras en eigen badkamer. Dit alles liefdevol aangekleed in een sfeer van natuurlijke kleuren en materialen.
Er is een groot zwembad en divers aangelegde terrassen, een weelderige bloementuin, met rustige en schaduwrijke plekjes. Het restaurant serveert gevarieerde, lekkere en gezonde gerechten, vanuit diverse culturen samengesteld en op traditionele wijze bereid. Ook beschikt Pantai Mas over een privéstrand met veilige (ondiepe) zee en, op zwemafstand, een prachtig koraalrif, waar je fantastisch kunt snorkelen.

Omgeving

In de nabijheid van Pantai Mas is volop te zien en te beleven.
Lovina Beach is een kuststrook van 3 km lang en ligt 10 km ten westen van Singaraja. Het omvat een reeks dorpjes, van Anturan tot Kalibukbuk. Dit vakantieoord met zijn zwarte strand en laagstaande water, waarin men zonder ook maar enig gevaar kan zwemmen, geniet vooral de voorkeur van vakantiegangers die niet van de drukte van Zuid Bali houden. Voor de kust ligt een rif, waar men zich in vissersbootjes naartoe kan laten varen om te duiken of te snorkelen.

In het Bali Barat National park, dat in 1983 is gesticht, zijn een aantal verschillende wandelroutes die met één van de officiële, goed opgeleide gidsen van het park gelopen kunnen worden. Men kan het tropische regenwoud en het moesson-woud zien. Ook een tocht met een bootje door de mangrove bossen langs de kust is mogelijk.

Ook een bezoek aan Singaraja is de moeite waard. De Hollanders maakten Singaraja tot de hoofdstad  en vandaag de dag is deze nog steeds de grootste stad na Denpasar en, hoewel de meeste reizigers hier slechts op doortocht langs komen op weg naar Lovina, verdient de stad een nadere kennismaking. Singaraja is een bezoek waard, alleen al voor de ervaring van een Balinese stad die niet op toerisme gericht is. Er is een bibliotheek met een unieke collectie van 3000 lontars: oude manuscripten geschreven op bladeren van de lontar palm, over onderwerpen als regilie, astrologie en traditionele geneeskunde. De oude haven wordt tegenwoordig weinig meer gebruikt, maar de oude pakhuizen herinneren aan de koloniale tijden, toen van hier schepen volgeladen met specerijen naar het westen vertrokken.

Verblijf

Aankomst: zaterdag 10 februari 2018 vanaf 14.00 uur met een welkomstdiner in de avond.  
Vertrek: maandag 19 februari 2018, na het ontbijt. 

Voorlopig programma

  • Dag 1: aankomst in Pantai Mas en welkomsdiner in de avond
  • Dag 2, 3, 5 en 8: 8.00 uur ontbijt in stilte | 8.45 – 9.45  Meditatie en Yoga | fruitbreak | 10.15 – 11.45  Aligment Yoga & Flow | 12.00 uur Lunch | middag vrij | 17.30 – 19.00  Yin Yoga XL | 20.00 uur Diner
  • Dag 4: 8.00 uur ontbijt | dagexcursie Nostalgisch Bali met oa een bezoek aan de rijstvelden en de waterval, incl. lunch | 20.00 uur Diner in Pantai Mas
  • Dag 7:  5.30 uur ontbijt | ochtendexcursie Boottrip naar de dolfijnen | 12.30 uur lunch | hele middag vrij te besteden | 20.00 uur Diner
  • Dag 6, 9:  8.00 uur ontbijt in stilte | 8.45 – 9.45  Meditatie en Yin Yoga | fruitbreak | 10.15 – 11.45  Aligment Yoga & Flow | 12.00 uur Lunch | hele middag vrij te besteden | 20.00 uur Diner
  • Dag 10: ontbijt en vertrek

Als je nog even de tijd hebt, neem dan 4 a 5 dagen extra voor de reis en ga naar de Gili eilanden om je tijd op Bali mooi af te sluiten. Per auto naar de haven waar de boot vertrekt is 1.5 uur en de over tocht is ook ongeveer 1.5 uur.

Kosten

€  899,- all-in per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer, met eigen badkamer, uitzicht op de tuin
€ 1.179- all-in per persoon in een 1-persoonskamer, met eigen badkamer, uitzicht op de tuin
€ 1.059,- all-in per persoon in een gedeelde 2-persoonskamer, met eigen badkamer, uitzicht op de zee
€ 1.498- all-in per persoon in een 1-persoonskamer, met eigen badkamer, uitzicht op de zee
€ 1.135,- all-in per persoon in een gedeeld 2-persoons appartement aan het zwembad of de zee

Bij de reissom inbegrepen

9 overnachtingen
alle aangeboden yogalessen
excursie boottrip naar de dolfijnen
excursie tour Nostalgisch Bali, met oa een bezoek aan de rijstvelden en de waterval
álle ontbijt, lunch en avondmaaltijden, water en vers gemaakte vruchtensappen
transfer van en naar vliegveld naar Pantai Mas 
gebruik van de yogaruimtes, tuin, het zwembad en privéstrand
gratis gebruik van kano’s, snorkels etc.

Niet bij de reissom inbegrepen

reiskosten naar Bali
(een retourticket Bali ligt tussen de € 550 – € 675)
reis- en annuleringsverzekering
overige (alcoholische) drankjes en persoonlijke uitgaven

Optioneel ter plaatse bij te boeken

Massage € 10,-
Bezoek aan een Sjamaan € 44,-
Tempeltour € 40,-
(kleding tempeltour gratis te leen bij Pantai Mas)
Als je het leuk vind dit zelf aan de schaffen: sarong, kebaja en slendang € 25

Meld je hier aan voor de yogavakantie naar Bali

 

Betaling en voorwaarden

 Aanbetaling bij inschrijving € 250,-. De aanmelding is pas definitief op het moment dat je aanbetaling gedaan is.
Je ontvangt hier een deel-factuur van. Indien je onverwacht besluit te annuleren, vindt geen restitutie plaats. 
Uiterlijk 1 december 2017 dient de volledige reissom te zijn voldaan. Je ontvangt hiervan een restant-factuur.

Bij annulering na 1 december 2017 zijn we genoodzaakt de volledige reissom door te berekenen.
Draag dus zorg voor een goede annuleringsverzekering.  

Mocht de week niet doorgaan vanuit de organisatie, krijg je vanzelfsprekend het hele bedrag teruggestort. 
De reis gaat in ieder geval door wanneer er op 1 november 2017 tenminste 10 aanmeldingen zijn.

Docenten

Nancy Landman maakte 12 jaar geleden kennis met hatha yoga en haar interesse was meteen gewekt. Sindsdien heeft zij verschillende vormen van yoga beoefend. Van hatha yoga tot ashtanga en Iyengar yoga en de laatste jaren ontspannende yin yoga. Sinds 2011 is zij gediplomeerd yogadocent in diverse stijlen waaronder hatha yoga, critical alignment yoga en yin yoga. Nancy is overtuigd van de heilzame werking van yoga op lichaam en geest en wil graag deze kennis en ervaring overbrengen. Zij geeft al jaren met veel enthousiasme yogalessen en workshops in Zwolle en omstreken. Haar passie is mensen te motiveren om op een gezonde manier te bewegen en te leven. Nancy geeft op een ‘down to earth’ manier yogalessen bij yogastudio’s, bedrijven, buurtverenigingen en sportverenigingen. Daarnaast verzorgt zij yoga workshops voor bedrijven of particulieren. En met deze yogaretreat naar Bali hoopt zij nog meer mensen in een inspirerende omgeving een mooie yogabeleving mee te geven!

Sandy Karsten werkt al meer dan 10 jaar als yogadocent, zowel in binnen- als buitenland. Na intensief kennis te hebben gemaakt met diverse yogastromingen, waaronder hatha yoga, ashtanga yoga, iyengar yoga, en diverse (internationale) yoga-opleidingen, heeft Sandy zich de laatste jaren vooral gespecialiseerd in Critical Aligment Yoga. 
Deze yogavorm besteedt veel aandacht aan het heel nauwkeurig uitlijnen van het lichaam, zodat spanning kan wegvallen en beweging weer ontstaat vanuit ontspanning en lichtheid. Sandy doceert in haar eigen yogascholen SanaYouYOGA, gevestigd in Zwolle en Heerde, zowel deze natural aligment methode, als Yin Yoga en Restorative Yoga. Ze is down to earth en heeft een frisse, soms speelse kijk op yoga. Ook in Bali zal plezier voorop staan en nodigen haar lessen uit om jezelf zowel fysiek als mentaal vrijer & blijer te gaan voelen.