Yoga en Mind-Walk voor bedrijven.

Investeer in je medewerkers voor een gezond bedrijf! 

Steeds meer werkgevers zijn zich bewust van het essentiële belang om medewerkers gezond en vitaal te houden. Dit zorgt voor een betere productiviteit, meer werkplezier en daardoor ook loyaliteit naar de werkgever en een gezonder bedrijf. Nancy Landman is jarenlang werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Hierdoor weet zij als geen ander wat de medewerkers nodig hebben om goed en vooral plezierig te kunnen blijven werken. Haar passie is om mensen te helpen weer balans te vinden tussen lichaam en geest, juist ook op de werkvloer.  Daarom heeft zij een speciaal aanbod aan Yoga en/of Mind-Walk voor bedrijven samengesteld die aansluit bij de behoeften van werknemers die voornamelijk een zittend beroep hebben met veel beeldschermwerk. 

 

Workshops of wekelijkse yin yogalessen op de bedrijfslocatie:

Yin yoga is een ontspannen en toch intense vorm van yoga die helpt om balans te brengen in het dagelijkse, vaak hectische leven. Het is een fantastisch hulpmiddel om meer ontspanning en rust te vinden naast een drukke, stressvolle baan. Ontspanning is van essentieel belang om lichaam en geest te laten herstellen. Yin yoga is zeer heilzaam bij klachten door eenzijdige belasting van het lichaam bij bijvoorbeeld een zittend beroep met veel beeldschermwerk. Ook neemt mentale vermoeidheid af door het denken tot rust te brengen.

De ontspannen houdingen worden tot 5 minuten aangehouden. Dit heeft een diep-werkend en vitaliserend effect op het dieperliggende bindweefsel van het lichaam. De gewrichten worden soepel en sterk en de stofwisseling tussen de cellen in het lichaam verbetert. De houdingen worden met aandacht uitgevoerd in combinatie met de adem. Hierdoor worden spanningen in het lichaam zichtbaar en kunnen deze losgelaten worden. Deze vorm van yoga heeft alles te maken met mindfulness. Het met volledige aandacht waarnemen wat er zich in het lichaam afspeelt en hier ruimte aan geven. Dit zorgt voor meer ontspanning van lichaam en geest. Het versterkt het concentratievermogen, de productiviteit en creativiteit van de medewerkers. Daarnaast geeft het innerlijke rust en vergroot daardoor de belastbaarheid. Medewerkers voelen zich vitaler en veerkrachtiger waardoor ziekteverzuim afneemt. Ervaring met yin yoga is niet nodig.

Voordelen yin yoga:
-Meer concentratievermogen, productiviteit en creativiteit.
-Minder stress en daardoor minder ziekteverzuim.
-Sneller herstel na fysieke en mentale problemen.
-Zorgt voor een hogere belastbaarheid van medewerkers
-Voorkomen of genezen van fysieke klachten zoals RSI of rug-, nek- en schouderklachten.

 

Workshops Stoelyoga of wekelijkse Stoelyoga sessies:

Dit is een heel laagdrempelige manier van yogabeoefening die de werknemers gewoon in hun werkkleding op de bureaustoel (zonder armleuningen) kunnen doen. Deze sessies zijn wat korter en bedoeld om even een time-out te nemen. Het brein wat rust te gunnen zodat het denken weer helder kan worden. De ogen laten ontspannen na veel beeldschermwerk en de focus naar het lichaam brengen. Alleen al door deze verplaatsing van de aandacht naar het lichaam en de adem, neemt het stressniveau af. De oefeningen die worden uitgevoerd zittend op een stoel zorgen voor ontspanning en halen de werknemers even uit hun langdurige, vaak niet natuurlijke houding die klachten kan opleveren. Door met aandacht te ademen ontstaat er ontspanning in lichaam en geest.

Deze sessies duren 20 tot 30 minuten, dus ook makkelijker in te passen in ieders werkschema!

Voordelen stoelyoga:
-Laagdrempelig, in werkkleding op een bureaustoel.
-Kortdurende sessies dus makkelijker inpasbaar.
-Meer concentratievermogen, effectiviteit en productiviteit.
-Direct stress verlagend en ontspannend voor lichaam en geest.
-Vermindert lichamelijke klachten. 

 

Workshops Mind-Walk of wekelijkse Mind-Walks: 

Mind-Walk is mindful wandelen gecombineerd met oefeningen geïnspireerd op yoga, tai-chi en meditatie. Medewerkers leren daarnaast verschillende ontspannings- en ademoefeningen die mentale rust en meer ontspanning in het lichaam geven. Het is een veilige, effectieve manier om de gezondheid en fitheid te verbeteren, waardoor ziekteverzuim afneemt onder de werknemers. Mindfulness is op een open, niet-oordelende manier waarnemen van wat er op dit moment is. Je wandelt met aandacht voor alles wat zich in jezelf en om je heen aandient. Hierdoor neemt de drukte in het denken af en ontstaat er meer ontspanning in lichaam en geest. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor creativiteit en versterkt het probleemoplossend vermogen van medewerkers  Naast een veeleisende, drukke baan is dit een mooie manier om stress te verminderen en mentaal en fysiek op te laden tijdens lichamelijke activiteit. Bij voorkeur wordt er gewandeld in de natuur, maar als dit lastig is, kan het ook in de omgeving van de werklocatie. De wandelingen zijn ongeveer 3 á 4 km per keer en duren 60 minuten.

Voordelen Mind-Walk:
-Fittere en energiekere medewerkers
-Afname van stress en ziekteverzuim
-Vermindert lichamelijke klachten, zoals hoge bloeddruk.
-Deelname kan in werkkleding.
-Meer effectiviteit, creativiteit en helderheid van geest.

 

Voor meer informatie en een offerte op maat: neem contact op met Anahata Yoga en Wellness.