Terug van weggeweest!

Het is een tijdlang behoorlijk stil geweest rondom Anahata Yoga & Wellness sinds afgelopen voorjaar en achter de schermen is ook veel gebeurd. Met name op persoonlijk vlak zoals een aantal van jullie deels wel mee heeft gekregen. O.a. burn-out gerelateerde klachten in combinatie met overgang en slapeloosheid brachten mij tot stilstand. Die stilstand was nodig, een wake-up call. Stil staan om te luisteren, te voelen en bewust te worden van wat er intern allemaal speelt. Waar ben ik al die tijd aan voorbij gegaan? Dat was (en is nog steeds) een intense reis mag ik wel zeggen, maar ook een reis die me dichter bij mezelf brengt. Het laat me voelen en nadenken over ‘wie ben ik nu werkelijk’ en ‘wat wil ik nu echt?’ Waardoor ben ik ‘opgebrand’ geraakt en het contact met mijzelf verloren? Wat zijn mijn overtuigingen over mijzelf en het leven? En alles wat ik zou ‘moeten’? Hoe ik zou moeten zijn? En waar kan ik de controle wat meer laten gaan en vertrouwen op de flow van het leven zelf? Vertrouwen op mijn eigen impuls van binnenuit? Dat is een doorgaand proces, stap voor stap, met de nodige ups en downs. Net het echte leven!

Wat ik in ieder geval helder heb gekregen, is dat ik meer ruimte in mijn leven wil maken om weer te spelen, te verbinden, te dansen en te zingen. Meer zelfliefde toe te laten in mijn leven. Te zijn wie ik werkelijk ben buiten het boxje waar ik mezelf in had gestopt. Laten zien wat ik werkelijk voel en denk, zonder oordeel. Waar ik onder andere achter ben gekomen, is dat ik mijzelf meer mag voeden met de dingen en mensen die mij energie geven. En oude overtuigingen over mijzelf los te laten. Werkelijk de verbinding aangaan met mijzelf en ook met de ander. En wat mij daarbij helpt, is zelfexpressie. Expressie van dat wat er werkelijk in mij leeft, aan emoties, aan bewegingen, aan levensenergie. In verbinding met mijzelf maar ook in verbinding met de mensen om mij heen. Mensen aan wie ik werkelijk durf te laten zien hoe het echt met mij is. En dat ik ook steeds meer open mag staan om te mogen ontvangen en te delen. 

Door dit persoonlijke proces hebben mijn activiteiten deels een andere richting gekregen. Ik sta mijzelf toe om te onderzoeken en te experimenteren. Weer vrijer worden en meer spelen. Zo zal mijn pad zich verder gaan ontvouwen. Het kan zijn dat ik wel weer ga starten met het geven van wekelijkse yogalessen. Dat zal ik t.z.t. dan laten weten. Er staan in ieder geval een paar mooie yin yoga workshops op de planning. Maar het is ook tijd voor nieuwe uitdagingen en experimenten (zoals bijvoorbeeld het ochtend dansen). En dat is mijn thema voor 2020! Mijn horizon verbreden. Wat is die van jou? Wat zou jij graag achter je willen laten en wat zou jij graag in dit nieuwe jaar meer in je leven willen uitnodigen? Misschien helpen de komende workshops en activiteiten jou daarbij. Ik wens je in ieder geval een mooi inspirerend en gelukkig 2020 toe en hoop je gauw weer te zien!