Yoga in Zwolle

Je kunt bij Anahata Yoga & Wellness terecht voor diverse vormen van yoga. Op de woensdagochtend en donderdagavond worden er yin yoga lessen gegeven in Zwolle (Westenholte). Daarnaast organiseert Anahata Yoga & Wellness regelmatig diverse yoga workshops. Ook kun je terecht voor individuele sessies Yin Yoga of Medical Yin Yoga als je wat extra begeleiding nodig hebt en/of klachten hebt. 

 

Yin Yoga

Dit is een rustige en ontspannen vorm van yoga die je in contact brengt met jezelf. De houdingen worden 3 tot 5 minuten aangehouden. Dit heeft een diepwerkend en vitaliserend effect op het dieperliggende  bindweefsel van je lichaam. Dit bindweefsel wordt gerekt als je de spieren ontspant. Hierdoor worden je gewrichten soepel en sterk en verbetert de stofwisseling tussen de cellen in het lichaam. Er ontstaat meer ruimte in met name het gebied van de heupen, bekken en de gehele rug. Yin yoga zorgt voor een sneller herstel na fysieke en mentale problemen. Je voert de houdingen met aandacht uit in combinatie met de ademhaling. Daardoor word je je bewust van spanningen in je lichaam en kun je deze eerder herkennen en loslaten. Het versterkt je concentratievermogen en geeft je innerlijke rust. Je voelt je meer ontspannen en veerkrachtig. Een uitgebreide beschrijving vind je hier

Lesrooster voor Yin Yoga.

 

Medical yin yoga

Individuele sessies yin yoga gecombineerd met inzichten uit de Functionele osteopathie, Shiatsu en Cranio Sacraal. Voor begeleiding bij fysieke, maar ook mentale klachten zoals bijvoorbeeld:
-specifieke en aspecifieke rugklachten zoals SI problematiek en discopathie
-schouder- en nekklachten
-heupklachten waaronder heupartrose
-bekkenklachten
-knie artrose en enkelklachten

Voor meer informatie klik hier.

 

Dynamische hatha yoga

In tegenstelling tot yin yoga is deze vorm meer gericht op spierkracht en daarom een veel actievere vorm van yoga. Het geeft energie, een soepel en sterk lichaam en brengt lichaam en geest in balans. Dynamische hatha yoga zorgt ervoor dat je fris en alert wordt en meer ontspannen in het leven staat. Het verbetert je lichaamshouding waardoor bijvoorbeeld rug en nekklachten verdwijnen. Je wordt uitgenodigd om de balans te vinden tussen inspanning en ontspanning in de houdingen. Ook bij dynamische hatha yoga  merk je spanningen eerder op doordat je met aandacht de houdingen uitvoert. Overbodige spierspanning kun je daardoor loslaten waardoor je je vitaler en meer ontspannen voelt. Je wordt je bewust van wat er zich lichamelijk en mentaal/emotioneel afspeelt in jou. Deze bewustwording werkt door in je dagelijks leven. Je voelt beter aan waar je grenzen liggen en bent minder vatbaar voor stress. Het versterkt je zelfvertrouwen en geeft innerlijke rust.

 

Yin Yang yoga

Yin Yang yoga is een combinatie van de hierboven genoemde yin yoga en dynamische hatha yoga.